Informatie

Corona

Reserveren in tijden van COVID 19...

Omdat het voorlopig nog onduidelijk is in welke vorm ‘t Vondel vanaf september en later activiteiten mag organiseren en in welke mate scholen culturele uitstappen mogen doen, zullen we de reservaties beschouwen als een ‘verlangactiviteit’. Dit tot we duidelijke richtlijnen ontvangen van de Nationale Veiligheidsraad.

Jullie weten als geen ander hoe snel een situatie ineens kan wijzigen en hoe strikte afspraken ineens versoepelen. We kunnen allerlei scenario’s vooraf bedenken, maar zullen met duidelijke richtlijnen de activiteit waarnaar je verlangt en waarvoor je reserveert, zo organiseren dat ieder zijn veiligheid en gezondheid centraal staan. Flexibiliteit zal hierbij noodzakelijk zijn, van ons, maar ook van jullie. We halen het onderste uit de kan om te realiseren, organiseren wat er kan. Samen gaan we ervoor.

We hopen dat het onderwijs zich gedurende het nieuwe schooljaar niet enkel zal richten op het overdragen en het inhalen van kennis, maar dat er tijd en ruimte blijft om kinderen en jongeren ook te raken met cultuur. Ze hebben recht op een mooi moment, op fantasie… We vullen dit graag samen met jullie in.

Wat doe je bij de start van de verkoop? 
Je reserveert voor een activiteit. Dit is een ‘verlangactiviteit’.
Naargelang de maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad kunnen we deze verlangactiviteit vanaf september mogelijk
- bevestigen, er volgt een overeenkomst
- nog niet bevestigen, omdat we wachten op verdere maatregelen of omdat we de reservatie moeten aanpassen/wijzigen i.f.v. voorwaarden (andere locatie i.f.v. social distancing, andere groepssamenstelling i.f.v. bubbels, met minder deelnemers, verplaatsen naar andere datum…)

Op klasmaat

CC ’t Vondel volgt de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad en stelt alles in het werk om onze bezoekers in veilige omstandigheden te ontvangen.
Door de geplande verbouwingswerken in onze theaterzaal organiseren we geen podiumactiviteiten in het najaar, dit tot eind januari. Deze periode overbruggen we met activiteiten op klasmaat, soms in de klas of op school.

- klasvoorstelling ‘Het meisje in de gele jas’ gekoppeld aan de voorstelling WOLK
- workshops: rituelen, Panamarenko, kortfilm, vilten
- een begeleide rondleiding op tentoonstelling ‘HUID

Vanaf februari pikken we de draad met film en podiumproducties terug op en neem je plaats in een nieuwe tribune op een spiksplinternieuwe zaalvloer.

Overzicht verlangactiviteiten 2020-2021

Scholen die intekenden op een activiteit ontvingen in de loop van september een 'overzicht verlangactiviteiten'. Hier vermeldden we dat overmacht door corona kan ingeroepen worden van zodra een maatregel opgelegd door de overheid een geplande activiteit en/of de aanwezigheid op een geplande activiteit verhindert. Er worden geen kosten aangerekend.  

Coronamaatregelen per activiteit

We brengen de deelnemende klassen/groepen op de hoogte van de geldende maatregelen via de activiteitenpagina van de door jouw gekozen activiteit. In de rubriek 'bijlagen' (rechterkolom van de activiteitenpagina) lees je de maatregelen. Neem die door met je leerlingen.