Kies w-onderwijs film: Wallay

Door: Berni Goldblat

Film Ady, een onhandelbare puber van 13, ontdekt tijdens een vakantie het echte leven in Burkina Faso en leert zichzelf en zijn familie kennen

Kies w-onderwijs film

We laten je als leerkracht zelf kiezen welke film je aan jouw leerlingen vertoont. We kozen een aantal films uit die wij interessant vinden naar de doelgroep eerste graad secundair. Naargelang onderwerp, taal... vindt de ene film wellicht meer aansluiting bij jouw lespakket of jaarthema van de school.

Ady, zoon van een Franse moeder en een Afrikaanse vader, woont al heel zijn leven in Frankrijk. Ady is een echte puber. Zijn vader voedt hem alleen op en is soms ten einde raad. Daarom beslist hij Ady voor de zomervakantie naar zijn familie in Burkina Faso te sturen. Ady verheugt zich enorm op deze reis. Hij denkt dat het een relaxte vakantie zal zijn. Dat valt tegen. De ontvangst is er allesbehalve hartelijk en het dagelijks leven is helemaal anders dan hij gewoon is. Tot Ady, die zich liefst onder z’n hippe koptelefoon verschuilt, ontdekt dat er altijd mensen zijn die je kan vertrouwen. Vooral zijn grootmoeder en het leuke meisje Yéli slaan barstjes in zijn eigenwijze pantser.

Wallay - wat "ik zweer het je" betekent in het Arabisch - volgt deze city boy in de kennismaking met zijn roots in Burkina Faso. Wat we zien door Ady’s ogen is oprecht en soms kinderlijk.

Wallay won in 2018 de European Film Academy Young Audience Award - veel dichter bij een “Oscar voor de beste Europese jeugdfilm” kan je niet komen.


Nederlandse ondertiteling
JEF in de klas: lesmap beschikbaar/introductiefilm
Focus Franse Film: de omkadering bestaat uit een Franse pedagogische fiche, lesmap en introfilm. Zéér relevant voor de Franse lessen.
i.k.v. Afrika Filmfestival bij vertoning op di 21 apr
vertoningsdatum/uur: onderling af te spreken: voorbehouden data hiervoor zijn di 21 jan of di 21 apr


Credits

Berni Goldblat - FR - 2017

Categorieën:
speelfilm


Doelgroep(en):
1M Secundair - 1ste jaar
2M Secundair - 2de jaar


Prijs:  € 3.50 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 21.01.2020 13:30 - 14:54 CC 't Vondel - Concertzaal (J. Possozplein 40, 1500 Halle) 186 Inschrijvingen zijn afgesloten
Af te spreken / CC 't Vondel - Concertzaal (J. Possozplein 40, 1500 Halle) 250 Inschrijvingen zijn afgesloten
Af te spreken / CC 't Vondel - Concertzaal (J. Possozplein 40, 1500 Halle) 250 Inschrijvingen zijn afgesloten