Edward Twee

Door: fABULEUS

Theater Acht jongeren en een volwassen acteur nemen het spannende verhaal van Marlowe als uitgangspunt om de thematiek van identiteit, macht en taal te verkennen.

Edward voelt meer voor zijn beste vriend Gaveston dan voor zijn vrouw. Wanneer Edward koning wordt, geeft hij Gaveston buitensporig veel invloed en macht. Ondertussen verwaarloost hij zijn koningin en groeit de onrust in het land.

Toneelschrijver Christopher Marlowe was een tijdgenoot en literaire rivaal van William Shakespeare. Marlowe had het onder meer over homoseksuele verlangens in een tijd waarin dat nog gevaarlijk was. In deze nieuwe bewerking van fABULEUS ligt de focus op taal: de versregels van Marlowe botsen op hedendaags weerwerk in rap, slam en spoken word.

fABULEUS is een uniek productiehuis voor dans en theater. Centraal staat de artistieke samenwerking tussen jong talent en ervaren makers. fABULEUS biedt jongeren en startende professionelen de nodige omkadering om hun talent en artisticiteit als speler, danser of maker te ontwikkelen en heeft op dat vlak ook een internationale voorbeeldfunctie. fABULEUS bereikt met zijn producties een breed publiek van alle leeftijden, met speciale aandacht voor jongeren en kinderen.

fABULEUS werkt in Leuven vanuit het Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK). Het is één van de drie Leuvense stadsgezelschappen en ook huisgezelschap voor de Werking Jong Publiek bij STUK. fABULEUS won de Ultima voor de podiumkunsten 2016, de cultuurprijs van de Vlaamse Gemeenschap.


Lees hier het interview met Casper en Karel voor ZIZO magazine.
Klik hier voor meer info over Edward Twee.
lesmap en recensies beschikbaar na première in maart 2020
Donderdagvoormiddag: markt in Halle


Credits

van Jorre Vandenbussche en Karel Tuytschaever met Ivana Noa Batchvarov, Leonie Dehantschutter, Gina De Vriendt, Jennifer Kirvalidze, Ebe Meynckens, Mathis Schellekens, Casper Schoolmeesters, Karel Tuytschaever en Joetta Wolokollie dramaturgie Peter Anthonissen en Jenne Van daele kostuums Lies Van Assche scenografie en licht Peter Missotten met de steun van de stad Leuven en de Vlaamse Overheid beeld Clara Hermans scenografie en lichtontwerp Geert Vandewalle  

Categorieën:
theater


Doelgroep(en):
3M Secundair - 3de jaar
4M Secundair - 4de jaar
5M Secundair - 5de jaar
6M Secundair - 6de jaar


Prijs:  € 7.00 per leerling

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren


Reservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
do 30.04.2020 10:00 - 11:40 CC 't Vondel - Concertzaal (J. Possozplein 40, 1500 Halle) 135 Inschrijvingen zijn afgesloten
do 30.04.2020 13:45 - 15:25 CC 't Vondel - Concertzaal (J. Possozplein 40, 1500 Halle) 55 Inschrijvingen zijn afgesloten