De allereerste keer

Door: Piv Huvluv

Theater try-out

Kinderen zetten vroeg of laat onder het motto: “Ik wil het zélf doen!” stappen naar zelfstandigheid. Elke nieuwe stap start met durf, moed en lef, maar ook met onzekerheid, spanning en sensatie. Ouders volgen alles met interesse en aanmoedigingen, maar niet zelden ook met argwaan, onrust en bezorgdheid. Als alles achter de rug is, voelt iedereen bevrijding, opluchting, soms zelfs euforie. Het levert stof op voor heroïsche verhalen aan feesttafels.

In De allereerste keer beleef je Piv’s groei naar zelfstandigheid: de mislukkingen, de onverwachte wendingen, de gênante situaties, de overwinningen, de trauma’s… Ze passeren allemaal de revue en wekken óf herkenning óf verlangen op, naar die eigen allereerste keer.

Hij heeft het over zijn eerste boek, het eerste optreden met de kleuterklas, de eerste Nieuwjaarsbrief, de eerste keer alleen thuis, voor de eerste keer boodschappen mogen doen, de eerste spreekbeurt, het eerste liefje en nog zoveel meer.

Piv Huvluv introduceert in zijn voorstellingen het begrip stand-up comedy zo puur mogelijk bij kinderen. Natuurlijk is hij ook de rasverteller die vanuit zijn ervaringen in onderwijs en jeugdwerk perfect weet hoe kinderen zijn en hoe ze zich gedragen. Na drie jeugdtheaterproducties maakt Piv alweer een unieke en grappige voorstelling voor zelfstandige kinderen en hun ouders of leerkrachten.

EXTRA
Wie voor deze try-out reserveert, engageert zich ertoe om met de klas de voorstelling degelijk voor te bereiden, te bekijken en deel te nemen aan het nagesprek. Samen met de maker reiken we hier info en tools over aan.  


duur: inleiding ca 15 min/voorstelling ca 60 min/nagesprek ca 15 min

Bekijk na de lesmap ook onze educatieve tips.


 


Credits

spel Piv Huvluv

Categorieën:
theater


Doelgroep(en):
5LJ Lager - 5de leerjaar
6LJ Lager - 6de leerjaar


Prijs:  € 5.00 per leerling
- try-out

Aantal vrije plaatsen:
Zie de speelmomenten onderaan  Reserveren

Bijlagen:
 lesfiche_De allereerste keer.docxReservatie maken

Kies één van de onderstaande speelmomenten

Datum Uur Locatie Vrije plaatsen
di 08.10.2019 10:00 - 11:30 CC 't Vondel - Concertzaal (J. Possozplein 40, 1500 Halle) 53 Inschrijvingen zijn afgesloten
di 08.10.2019 13:15 - 14:45 CC 't Vondel - Concertzaal (J. Possozplein 40, 1500 Halle) volzet